sábado, 2 de febrero de 2013

FEM UN BILBOQUET?

Avui us volem convidar a passar una estoneta construint una joguina molt popular en diferents cultures del món: el bilboquet.

Apareix a França al segle XVI (i és allà on s'utilitza aquesta paraula per primera vegada) però també s'han trobat diferents models a Mèxic, Japó, l'Àrtic i algunes tribus de Nord Amèrica. El rei Enric III de França se'n va aficionar i solia jugar durant les seves passejades, amb el que es va popularitzar arreu de la cort.

Què necessitem per construir un bilboquet?

  1. Un envàs de iogurt
  2. Una agulla de cosir gruixuda (saquera)
  3. Un tap de suro
  4. Una barrina
  5. 50 cm de fil elàstic
  6. Pintures i pinzell

Com es construeix?

  • Treu l'etiqueta de l'envàs de iogurt i decora'l amb les pintures com més t'agradi
  • Forada el tap de suro de banda a banda amb la barrina (o amb un llevataps)
  • Enfila l'agulla amb el fil elàstic i passa-la pel forat que has fet al tap de suro. Treu-la per l'altre costat del forat, treu l'agulla i fes un nus a l'extrem del fil.
  • Fes un forat a la base del iogurt i passa-hi l'altre extrem del fil.
  • Com has fet amb l'extrem del tap, fes un forat a l'altra punta del fil perquè no se t'escapi i assegura'l amb una mica de cinta adhesiva.

Ja ho tenim!




Com s'hi juga?

Agafa el got de iourt amb la mà i fes que hi penji el suro. Amb un cop de canell has d'aconseguir que el suro entri dins de l'envàs de iogurt. Us assegurem que passareu estones molt divertides intentant ficar el tap de suro dins del iogurt.

Animeu-vos a construir el vostre bilboquet i envieu-nos les vostres fotos. Ens agradarà molt veure les vostres creacions.

Sigueu feliços!


No hay comentarios:

Publicar un comentario